Nieuws/Lifestyle
909698148
Lifestyle

Dagrecept: Thaise kip met kokos, chilipeper en broccoli

Mijn vader heeft jarenlang in Thailand gewoond waardoor ik het land vaak heb bezocht. Die gezellige drukte, de vriendelijke mensen en die heerlijke geuren van al dat eten op straat; het liefst zou ik morgen het vliegtuig pakken naar dat fijne land!

Hieronder een heerlijk recept van culi-schrijfster Darlene Schmidt. Meng voor de roerbaksaus de kokosmelk goed met de ingrediënten eronder. Gebruik een derde van de saus om de kip te marineren, meng goed en leg opzij. Maak een wok goed heet, voeg de olie toe en fruit de sjalot, knoflook, gember en chilipeper zodat die heerlijke geuren vrijkomen.

Voeg de kip toe en roerbak dit een paar minuten, voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en bak nog 5 minuten. Voeg ook wat saus toe. Dan kunnen de champignons en groene paprika erbij. Laat pruttelen en houdt het nat met de saus totdat de groenten beetgaar zijn.

Draai het vuur uit en proef nog even, voeg eventueel vissaus toe als het zouter mag of limoensap als het te zout/zoet is. Garneer met Thaise basilicum (bij de super of toko) en chilipeper. Serveer met witte rijst.

Nodig voor 2-3 personen:

- 300 g kippendij (dunne reepjes)

- 2 el plantaardige olie

- 1 sjalot (fijngehakt)

- 4 tenen knoflook (gehakt)

- 3 cm gember (julienne)

- 1 rode chilipeper (plakjes)

- 200 g broccoli (roosjes)

- 150 g champignons (vieren)

- 1 groene paprika (reepjes)

- handje Thaise basilicum of munt

- 80 ml kokosmelk

- 2,5 el vissaus

- 3,5 el limoensap

- 1,5 el sojasaus

- 1/3 tl chili-vlokken

- 2,5 tl bruine suiker

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop