Nieuws/Lifestyle
911030
Lifestyle

'Opvolger Nissan GT-R exotischer'

Voor wie de Nissan GT-R nu niet wild genoeg is, belooft Nissan beterschap. Zijn opvolger wordt namelijk exotischer.

Exotische waarde vergroten

“Niet iedereen vindt de GT-R eruit zien als een echte supercar”, geeft Ponz Pandikuthira toe. De chief marketing manager bij Nissan Europe voor de Pulsar, Qashqai, 370Z en GT-R wil dat dat in de toekomst gaat veranderen.

“We willen de exotische waarde van de GT-R vergroten. Het moet geen Ferrari-achtige auto worden, maar de ‘look and feel’ moeten net even wat sportiever worden. We letten tijdens de ontwikkeling vooral op de ophanging en het weggedrag, want daar valt altijd wel iets te verbeteren. Het doel blijft hetzelfde: beter presteren dan een Porsche 911 Turbo, voor de helft van het geld.”

Verbeteren

De ingenieurs blijven de huidige generatie constant verbeteren, maar met 550 pk zit de V6 biturbo aan zijn limiet. De verbeteringen zullen dus echt vooral op het onderstel van toepassing zijn.

“Met 600 pk, zoals de Nissan GT-R Nismo heeft, moet je echt veel meer aanpassen. Remmen, ophanging en aerodynamica. De Nismo is daardoor een totaal andere auto dan de normale GT-R”, stelt Pandikuthira.

Verkopen

Sinds de lancering in 2009 heeft Nissan al 25.000 GT-R’s verkocht. In Europa weet de auto elk jaar zo'n 900 kopers te vinden. Wanneer de opvolger komt, kan Pandikuthira nog niet precies zeggen. “In elk geval niet binnen een paar jaar.”