Nieuws/Lifestyle
911887
Lifestyle

Coosje Smid is trots op deelname Expeditie Robinson

Lang heeft Coosje Smid niet kunnen genieten van haar deelname aan Expeditie Robinson. Tijdens de eerste opdracht werd ze onwel en kort daarna is ze op doktersadvies naar huis gestuurd, zo is donderdagavond te zien op RTL5.

Ondanks de teleurstelling is Coosje wel trots op zichzelf. ''Ik zie het toch als een enorme overwinning, dat ik het heb aangedurfd. Ik vond het bijvoorbeeld spannend om in een groep te gaan. Ik heb wel geleerd dat ik sterker ben dan ik denk. Achteraf was het toch wel stoer dat ik de stap heb genomen", vertelt de actrice en zangeres. ''Al met al is het wel een ontdekkingsreis geworden en het heeft wat opgeleverd om trots op te zijn."

Tijdens de estafette voelde Coosje druk op de borst en pijn. Haar teamgenoot, olympisch zeilster Lobke Berkhout, besloot er onmiddellijk een dokter bij te halen. Die stelde hartklachten en een veel te hoge bloeddruk vast en verbood Coosje verdere deelname aan het survivalprogramma.

Inspiratie

Binnen een paar dagen zat Coosje weer thuis. Het gaat weer goed met haar. ‘’Ik besloot te gaan schrijven aan mijn nieuwe cd, had per slot van rekening tijd en inspiratie genoeg. Na de zomer hoop ik de studio in te gaan. Dan komt het album nog aan het eind van dit jaar uit", kondigt de singer-songwriter aan.

Voordat het zover is, is ze binnenkort voor het eerst samen met vader Ernst Daniël Smid te zien op het witte doek, in de bioscoopfilm Sinterklaas & Diego: het geheim van de ring. Ernst Daniël speelt de kerstman die Sinterklaas te hulp wil schieten bij het bezorgen van alle pakjes. Coosje speelt de slechterik Yvette, een ontsnapte boef die roet in het eten gooit. De sinterklaasfilm draait vanaf 8 oktober in de Nederlandse bioscopen.