Nieuws/Lifestyle
911899
Lifestyle

Mercedes-baas wil nieuwe topman Aston Martin graag ontmoeten  

Mercedes-Benz maakt er geen geheim van. Het concern is erg gecharmeerd van Aston Martin. De topman van het autoconcern geeft openlijk aan graag met de nieuwe ceo van Aston Martin te willen praten over hoe de nieuwkomer de toekomst van Aston Martin voor zich ziet.

Strategie

Dr. Dieter Zetsche, de ceo van Daimler, zei tijdens de onthulling van de Mercedes AMG GT graag een gesprek te willen met Andy Palmer, de nieuwe baas van Aston Martin. "Wij staan open voor een gesprek", zei de Mercedes-topman. "Het is aan de nieuwe ceo om de strategie van Aston Martin te bepalen."

Samenwerking

De twee concerns werken sinds begin dit jaar samen. Aston Martin krijgt van Mercedes AMG-motoren en elektronische systemen. Bovendien heeft de Duitse autobouwer een klein aandeel in de Engelse autobouwer. Mercedes wil echter meer, zo laat het concern duidelijk doorschemeren.

Palmer

Andy Palmer mag dan recent zijn aangesteld als ceo, hij zal zijn stempel beperkt op het bedrijf kunnen drukken. De aandeelhouders hebben ingestemd met een enorm investeringsplan, wat niet alleen inkoop van Mercedes-motoren omvat. Het complete modellengamma wordt vanaf 2017 vervangen. Binnen een tijdsbestek van 4 jaar heeft Aston Martin dan een geheel nieuw modellenpalet. De ontwikkeling van die nieuwe types loopt al. Palmer zal zich moeten schikken naar de ontwikkeling van het merk in de komende jaren. Hij dient zich vooral de komende twee jaar te laten gelden om de verkoop van de bestaande modellen op peil te houden. Het huidige programma is op leeftijd, ondanks dat de auto's in de afgelopen jaren nog zijn bijgepunt door ze nieuwe motoren, transmissies en versies te geven. Aston Martin rekent voor dit jaar op een sterke verkoopdaling wegens gebrek aan grote modellanceringen.