Nieuws/Lifestyle
912766
Lifestyle

Musical Awards Gala terug naar AVROTROS

Het jaarlijkse Musical Awards Gala is op 7 januari volgend jaar weer te zien bij AVROTROS. De liveshow waarbij awards voor de beste musicalproducties worden uitgereikt, werd tot 2010 uitgezonden door de AVRO.

Presentator Frits Sissing is er 'bijzonder trots op dat het Musical Awards Gala terugkeert'. Hij vindt dat de show bij de omroep thuishoort. "Musical is in Nederland uitgegroeid tot een volwassen vakgebied waar jaarlijks miljoenen mensen van genieten. De Musical Awards zijn een waardering en erkenning voor alle musicalartiesten. Met deze show gaan we een bijzondere televisieavond tegemoet."

Patricia Kok van Stichting Musical Awards reageert ook verheugd. "Vanuit Stichting Musical Awards zijn wij ontzettend blij dat het gala weer op de televisie te zien is. De hernieuwde samenwerking met AVROTROS voelt voor ons als een vertrouwd warm bad. De uitzending op NPO 1 maakt de Musical Awards toegankelijk voor een groot publiek en daar zijn wij bijzonder trots op."

De Musical Awards werden in 2000 voor het eerst in het leven geroepen door de Stichting Musical Awards met als doel jaarlijks een aantal prijzen toe te kennen aan personen die in het desbetreffende theaterseizoen een buitengewone prestatie hebben geleverd in een musical. De AVRO zond de registratie van het glamourevent zes keer eerder uit, van 2005 tot en met 2010.