Nieuws/Lifestyle
912825
Lifestyle

Zesdeurs Mini Clubman maakt testkilometers

De productie van de huidige Mini Clubman is al gestopt en de nieuwe komt pas in de tweede helft van volgend jaar. Momenteel wordt er fanatiek getest met het nieuwe model. Dat zag ook Autovisie-lezer Pieter Bax, die een gecamoufleerd model tegenkwam.

Ondanks de aanwezige stickers is al duidelijk te zien dat de zogeheten Clubdoor is verdwenen. Dit kleine in de tegenovergestelde richting openende achterdeurtje heeft plaatsgemaakt voor een conventionele deur. Het nieuwe model beschikt nu aan beide kanten over een volwaardige achterdeur. De tweede editie van de Clubman wordt bovendien een stuk groter. Zo rechtvaardigt het model zijn positie binnen het Mini-programma, nu de kleine hatch er ook als vijfdeurs is. Door de stickers heen is verder te zien dat de dubbele deurtjes aan de achterzijde zijn gebleven.

Debuut

Liefhebbers moeten nog even geduld hebben, want zoals eerder al aangegeven verschijnt de nieuwe Clubman pas in de tweede helft van 2015 op de markt. Het is nog niet duidelijk of het publieksdebuut tijdens de autoshow in Parijs komende oktober of bij de autoshow in Genève in maart zal plaatsvinden.

 

Heb je zelf ook een gecamoufleerde auto op de gevoelige plaat vastgelegd? Stuur hem dan naar redactie@autovisie.nl!