Nieuws/Lifestyle
912852
Lifestyle

Nieuwe Opel Corsa al in het wild gespot

De nieuwe Opel Corsa maakt pas op de autoshow in Parijs zijn publieksdebuut, maar rijdt nu al ongecamoufleerd over de Duitse snelwegen. Het zijn waarschijnlijk de laatste testkilometers voordat hij begin volgend jaar in de Nederlandse showroom verschijnt.

De vijfde generatie van de Opel Corsa heeft een nieuw uiterlijk gekregen, maar staat nog steeds op dezelfde technische basis als zijn voorganger. Het platform is wel grondig aangepast met onder meer een verstevigd chassis, een nieuwe voorophanging en een stijver subframe.

Motoren

In het motorgamma is de 1,0 liter driecilinder Ecotec turbomotor de belangrijkste nieuwkomer. Deze levert 90 of 115 pk. Daarboven zit de atmosferische 1.4 benzinemotor met 90 pk. Dieselen kan met een 1,3 liter CDTI met 95 pk. Afhankelijk van de motorisering koppelt Opel een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat aan de krachtbron. Opel werkt nog aan een extra zuinige dieselmotor voor de Nederlandse markt die in de 14 procent bijtellingcategorie moet vallen.

Debuut

Ondanks dat de auto nu al zonder camouflage rondrijdt, moet de Opel zijn publieksdebuut nog beleven. Het model is tot nu toe alleen digitaal gepresenteerd en pas in de eerste week van oktober kunnen we de nieuwe Corsa in het echt bewonderen op de autoshow in Parijs. Nog voor het einde van dit jaar begint de productie in de fabrieken in Zaragoza en Eisenach. Vervolgens verschijnt het model begin volgend jaar bij de Nederlandse dealers.