Nieuws/Lifestyle
912895
Lifestyle

Van der Grijn en Haverkort als Michael Douglas en Glenn Close

Fatal attraction op toneel

Fatal Attraction, de wereldberoemde psychologische thriller met Michael Douglas en de griezelige stalkster Glenn Close komt in Nederland op toneel. Producent Hans Cornelissen heeft de hoofdrolspelers rond en haalt het stuk van het Londense Westend.

Cornelissen, die komend seizoen onder andere Kinderen geen bezwaar en Heerlijk duurt het Langst uitbrengt, heeft de rechten gekocht en komt er najaar 2015 mee op de planken. „Ik heb Soldaat van Oranje Matteo van der Grijn kunnen contracteren in de rol van de succesvolle advocaat en huisvader die Michael Douglas speelde en zijn toneelliefde in Soldaat van Oranje, Loes Haverkort, wordt Glenn Close.

Loes liet in de audities haar enge kant zien. Behalve bloedstollend mooi en sympathiek, kan ze ook bloedstollend angstaanjagend zijn. Het wordt een sensatie.”

Kippenvel

De producent zat met kippenvel in het theater in Londen. „Het publiek vergeet dat het in een zaal zit. Het stuk is zo goed gemaakt dat je je adem inhoudt. Net als bij de film. Als regisseuse heb ik Paula Bangels, die op dit moment Agnes van God regisseert.”

De producent, die samenwerkt in het nieuwe bedrijf DommelGraaf & Cornelissen, doet nu ook audities voor de perfecte Hannie Schaft. Het theaterconcern brengt tegelijk met Fatal Attraction ook Het meisje met het rode haar in de vorm van muziektheater.

Rode pruik

„De vader van Hannie wordt Sjoerd Pleysier. Grappig trouwens dat de meeste actrices op de auditie of met rode pruik komen of hun haar hebben gespoeld. Terwijl het meisje met het rode haar alleen rood haar had aan het begin en het eind van het verhaal.”

Als eigen productie is van DommelGraaf & Cornelissen nog een concerttoer te verwachten in verband met het zestigste Eurovisie Songfestival volgend jaar. In Douze Points Twelve Points maakt onder meer Brigitte Nijman haar opwachting en zullen in elk geval onze recente songfestivalknallers Birds en Calm after the storm te horen zijn.