Lifestyle/Thuis & Tuin
919286061
Thuis & Tuin

5 x tips om bruistabletten in het huishouden te gebruiken

Wist je dat bruistabletten ideaal zijn voor het schoonmaken van aangekoekte pannen en zelfs een gouden ring met diamant? Vijf tips van Zamarra Kok.

1. Bruistabletten reinigen een tandprothese door middel van actieve zuurstof; de belletjes bubbelen het vuil uit alle kleine hoekjes en gaatjes. Daarnaast hebben de tabletten een blekende werking.

2. Bruistabletten kunnen verkleuring verwijderen, bijvoorbeeld van tomatensaus in een kunststof bakje. Vul het bakje met water, voeg een tablet toe en laat dit een uurtje weken. Daarna afwassen met afwasmiddel.

3. De actieve zuurstof is handig voor het schoonmaken van moeilijk bereikbare delen, denk bijvoorbeeld aan een bloemenvaas of karaf. Ook thermosflessen, bidons en herbruikbare rietjes worden weer schoon na een badje met water en een bruistablet.

4. Hebt u een gouden ring met diamant of andere steen die wat dof geworden is? De steen gaat weer glanzen als de ring een tijdje laat weken in een glas water met een bruistablet. Daarna afspoelen en opwrijven met een zachte doek.

5. Aangekoekte pannen en ovenschalen zijn veel makkelijker schoon te maken als ze eerst een tijdje geweekt worden met water en twee tot drie bruistabletten. Een bruistablet is voldoende om thee-aanslag uit een beker of kopje te halen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop