Nieuws/Lifestyle
919501
Lifestyle

Geen gevolgen voor Nederlandse verkoopstart

Lexus NX overtreft verkoopdoelstelling

De Lexus NX is goed uit de startblokken gekomen. Sinds de marktintroductie op 29 juli in Japan verkocht Lexus 8.000 stuks. De fabrikant hield bij de marktintroductie rekening met een maandelijkse afzet van 700 exemplaren. Het succes van de crossover in Japan heeft vooralsnog geen problemen voor de levering in Nederland, zo geeft de woordvoerder van het merk aan.

De productie-output van de Lexus NX is voor dit jaar gelimiteerd. Zo zijn voor de Europese markt slechts 4.000 stuks gereserveerd. Een deel daarvan is voor Nederland bestemd. Vanwege de grote belangstelling in het model heeft de fabrikant de Nederlandse importeur al toegezegd dat de NX al in september in de Nederlandse showrooms verschijnt dan elders in Europa. Het merk hoopt zodoende meer auto's in ons land af te zetten dan wanneer de auto pas in oktober bij de dealer zou verschijnen.

Amerikaanse markt

Ook in de Verenigde Staten is de vraag naar de crossover groot, zo stelt Lexus. In Amerika heeft het merk al 5.000 orders mogen noteren, ondanks dat de auto daar pas in november in de verkoop gaat. De doelstelling voor de Verenigde Staten bedraagt 42.000 stuks in 2015.

Japanse productie

De productie van de NX heeft in Japan plaats. De autobouwer heeft geen plannen om de crossover elders te bouwen. Het merk plant een jaarproductie van 80.000 eenheden in 2015.