Nieuws/Lifestyle
919527
Lifestyle

Mopar en Chrysler presenteren Challenger Drag Pak

Mopar, huistuner van Chrysler, Jeep, Dodge, Ram en SRT, heeft een Challenger in een dragrace-outfit gestoken. Het gaat nog wel om een prototype.

De zogeheten Dodge Challenger Drag Pak is gebaseerd op de huidige Challenger en is als een echte dragracer aangekleed. Voor- en achteraan zien we dan ook 15 inch wielen, maar er zit een groot verschil in de bandenmaat. Zo zijn ze voor 11,4 cm breed, maar achter liefst 76,2 cm. Verder geeft Mopar het model verstelbare K-Member gedoopte voorophanging. Het is de bedoeling dat men later een speciaal Drag Pak kan bestellen. De auto is dan helemaal klaargestoomd voor dragraces die met name in de Verenigde Staten populair zijn.

Powerdome

Voor de motor moest Dodge extra ruimte creëren. De oplossing werd gevonden in een powerdome waardoor extra lucht de motorruimte instroomt voor koeling van de 426 Hemi-motor. Het aluminium blok is voor de racerij aangepast en gekoppeld aan een 727-automatische transmissie. Over het vermogen doet Mopar geen uitspraken, want dat is afhankelijk van de afstelling.

Indianapolis

De auto wordt gepresenteerd tijdens de 60ste editie van de National Hot Rod Association (NHRA) op de Lucas Oil Raceway in Indianapolis, Indiana.