Nieuws/Lifestyle
919584
Lifestyle

Koreanen lanceren in 2015 de 'X100'

Een kijkje in de keuken van SsangYong

SsangYong heeft onlangs een kijkje achter de schermen gegeven in de fabriek in Pyeongtaek in Zuid-Korea.

240.000 auto's per jaar

De fabriek van SsangYong heeft een productiecapaciteit van 240.000 voertuigen per jaar. De meeste auto’s zijn bedoeld voor export, want met name Rusland, China, West- en Oost-Europa, India, Zuid-Amerika en Afrika zijn belangrijke afzetgebieden voor het merk.

X100 in 2015

Het merk wil volgend jaar een nieuwe compacte crossover lanceren in de bovenste regionen van het B-segment. De auto wordt momenteel ontwikkeld onder de codenaam X100. Die nieuwe crossover heeft naar verluidt ook een nieuwe designtaal en krijgt sowieso 1,6 liter benzine- en dieselmotoren. SsangYong werkt ook aan een hybride aandrijflijn, maar het is nog niet duidelijk of die ook voor de X100 beschikbaar wordt.

Europa

SsangYong heeft eerder aangegeven sterk te willen groeien op Europees grondgebied. Dat is volgens de Koreanen de ‘sleutelmarkt’. “Als je daar als opkomend automerk een sterke positie hebt, krijgt het merk een beter imago in andere landen en dat helpt om verder te groeien”, aldus de fabrikant. Het Indiase auto- en motorfietsmerk Mahindra & Mahindra stak een bedrag van liefst 900 miljoen dollar in SsangYong om het merk verder te ontwikkelen. Van die centen ontwikkelt SsangYong in totaal drie nieuwe platforms en zes motoren.