Nieuws/Lifestyle
919593
Lifestyle

SsangYong XLV vormt basis voor crossover B-segment

Deze SsangYong XLV, of eXciting smart Lifestyle Vehicle, ziet in 2015 het levenslicht. Voor de Koreaanse autobouwer wordt het een essentieel model om zijn positie in Europa verder te versterken.

De XLV geeft een voorproefje van een compacte crossover in de bovenste regionen van het B-segment. Het model is 4,43 meter lang en biedt binnen die lengte ruimte aan zeven personen. Nou ja, vijf personen en twee kinderen. Want ja, het is een zevenzitter. Opvallend daarbij is de 2+2+2+1-stoelopstelling. De zevende stoel kan afhankelijk van de bagage verschoven worden naar de tweede of derde zitrij.

Diesel + elektro

Het prototype combineert een 1,6 liter dieselmotor met een 10 kW elektromotor. Laatstgenoemde haalt zijn kracht uit een lithium-ion batterij. Volgens SsangYong levert dat met een handgeschakelde transmissie een CO2-uitstoot op van 98 gram, of 109 gram met een automaat.

Europa is sleutelmarkt

Belangrijk element van deze XLV Concept is tevens het design, want als SsangYong in 2015 de compacte B-segment crossover introduceert, zal die niet veel afwijken van dit studiemodel. De nieuwe designtaal heet ‘Nature born 3 motion’. “We willen sterk groeien in Europa. Dat is een sleutelmarkt. Als je daar als opkomend automerk een sterke positie hebt, krijgt het merk een beter imago in andere landen en dat helpt om verder te groeien. SsangYong zal nieuwe modellen introduceren, inzetten op een nieuwe designtaal en op hybride aandrijflijnen”, zegt de woordvoerder tegen Autovisie.