Nieuws/Lifestyle
919648
Lifestyle

Snelle jongens

Spannende tijden! Nog maar een paar dagen en dan zijn we (op 5 september) op de buis met de eerste uitzending van onze talkshow RTL Autovisie.

En dat gaat geen goedkope Top Gear-imitatie worden, want dat geweldige fenomeen laat zich niet kopiëren. Nee, we gaan gewoon een heel eigen programma maken, waarin alles rondom de auto ter tafel komt. Daar zal menige discussie over worden gevoerd, want we willen meningen horen en geen zoete koek slikken. Daarvoor is een goede basis nodig, daarover waren RTL en Autovisie het onmiddellijk eens: het is een van de auto-industrie onafhankelijk programma geworden, waar we net als in dit magazine onze slogan ‘onafhankelijk en objectief’ in de aftiteling kunnen laten zien.

We gaan dus vragen stellen, nieuws delen en feiten checken. Heeft u vraagtekens bij beweringen van fabrikanten, verdachte claims die echt niet kunnen kloppen of dubieuze onderzoeken waarop men politiek of andersoortig overheidsbeleid dreigt te baseren? Wij onderzoeken het. Maar ook leuke autofeiten gaan we toetsen. Is auto A echt sneller of zuiniger dan auto B, zoals de specificaties beloven? Genoeg onderwerpen voor vele jaren RTL Autovisie.

Feit is dat we blij zijn met ons presentatieteam, dat wordt gevormd door Eddy Zoëy en onze eigen Werner Budding. Eddy is een echte autoliefhebber, zie De Rit in nummer 18 dat nu in de winkel ligt, waarin hij onthult wat hem in auto’s boeit. Als relativerend tegenwicht voor deze snelle jongens hebben we columnist Maarten van Rossem bereid gevonden om zijn ongezouten en vooral ook nuchtere mening te geven over heel verschillende auto’s. Niet in de studio, maar vanachter het stuur. Sommige auto’s zijn door hemzelf geselecteerd, andere hebben wij heel bewust gekozen.

Het unieke duo M1 en i8, dat al in dit nummer schittert, rijden we ook de studio binnen. Om daar nogmaals heel dynamisch de vraag te beantwoorden: wás de eerste en ís de tweede inderdaad de sportauto van de toekomst?