Nieuws/Lifestyle
919730
Lifestyle

Vanaf februari 2015 bij de dealers

Gluren in nieuwe Kia Sorento

Kia geeft nu ook de mogelijkheid om de nieuwe Sorento van binnen te bekijken. Daarnaast zijn er nu ook mee details vrijgegeven over het nieuwste familielid van de Koreaanse autobouwer.

Hoger niveau

De Koreanen hebben de afwerking van het interieur naar een hoger niveau willen tillen door gebruik te maken van mooiere, zachtere plasticsoorten en naar wens lederen bekleding. Sturen doe je voortaan met een nieuw driespaaks stuurwiel. Verschil met de voorganger is dat Kia een nieuw elektronisch stuurbekrachtigingsysteem installeert dat direct op de tandheugel wordt gemonteerd in plaats van op de stuurkolom. Deze wijziging levert volgens Kia een directer stuurgedrag op. Het middelpunt van het dashboard wordt gevormd door een fors touchscreen. Kia belooft ook meer stilte onderweg, dankzij extra geluidsisolerende materialen.

Groter

De nieuwe Sorento is aanzienlijk groter dan zijn voorganger. Zo nam de lengte toe met 9,5 cm naar 4,78 meter en werd hij met 1,89 meter 5 mm breder. De hoogte nam af met 1,5 cm tot 1.685 mm en de wielbasis bedraagt nu 2,78 meter (+8 cm). Door de groeispurt nam ook de binnenruimte toe, ondanks dat het dak lager is dan voorheen. Kia levert het model in Nederland standaard als zevenzitter. Op alle drie de zitrijen belooft Kia meer beenruimte. De bagageruimte heeft een inhoud van 605 liter, terwijl dat bij zijn voorganger 515 liter was.

Stijvere koets

Kia bouwt de Sorento op een volledig nieuw platform waarop een 14 procent stijvere koets wordt geplaatst. De Koreanen maken naar eigen zeggen gebruik van de staalsoort UHTS dat niet alleen de stijfheid van de koets ten goede komt, maar ook extra bescherming biedt tijdens een aanrijding. Het materiaal wordt gebruikt rondom de wielkasten, de omlijsting van de achterklep en de delen rond de achterwielen. Ook de A- en B-stijlen zijn van de staalsoort voorzien.

Veiligheid

De Sorento beschikt ook over verschillende veiligheidssystemen. Zo kan de auto worden voorzien van adaptieve cruise controle, rijbaanhulp (Lane Departure Warning System), dodehoek detectie en het systeem Front Collision Waring dat een waarschuwing geeft als een aanrijding voor de auto dreigt plaats te vinden. Om achteropkomend verkeer te waarschuwen heeft Kia Rear Cross-Traffic Alert in de aanbieding. Een ander systeem is Around-View Monitor dat met vier camera’s de bestuurder helpt om bijvoorbeeld tijdens inparkeren beter rondom de auto te kunnen kijken.

Februari

De nieuwe Sorento beleeft zijn premiere tijdens de Autosalon van Parijs begin oktober. In februari 2015 staat hij bij de Nederlandse dealers. Prijzen rond de marktlancering vrijgegeven.