Nieuws/Lifestyle
919740
Lifestyle

Max Verstappen, Kimi Räikkönen, Nissan GT-R Nismo en meer

Weekendtip: VKV City Racing in Rotterdam

Rotterdam staat zondag 31 augustus weer in het teken van City Racing. Het belooft volgens de organisatie weer een spectaculair evenement te worden met veel snelheid, mooie auto’s en bekende personen.

Tiende keer

Het is voor de tiende keer dat het evenement City Racing in Rotterdam wordt georganiseerd. Al die jaren is het recept onveranderd gebleven. Motorsportspektakel staat dus hoog in het vaandel.

Max Verstappen

Een van de hoogtepunten is het Formule 1-debuut van Max Verstappen in een F1-racer van Scuderia Toro Rosso. Nog niet eerder kon het publiek Verstappen live in actie zien. En dat is niet het enige F1-optreden deze editie, want ook renstal Scuderia Ferrari komt naar Rotterdam en neemt Kimi Räikkönen en een Ferrari F10 mee. Dit is de Formule 1-auto uit 2010 en dus nog met de schreeuwende V8.

Loting

Bezoekers van VKV City Racing maken dit jaar ook kans op een hotlap in een Mégane RS Trophy Taxi met een 400 pk sterke V6-motor. Op de officiële Facebook-pagina van het evenement moet daarvoor een bericht worden ‘geliked’. Vervolgens wordt er via een loting een winnaar gekozen.

Twin'Run

Aanwezigen kunnen zich verder vergapen aan de Renault Twin'Run concept car: een ode aan de Renault 5 Turbo en Clio V6. Als basis voor de Twin’Run Concept dient de nieuwe generatie Twingo, alleen is het studiemodel uitgebreid gemodificeerd. Zo ligt er achterin een 320 pk en 380 Nm sterke 3,5 liter V6-motor die alleen de achterwielen aandrijft. Met behulp van een sequentiële zesbak sprint de Renault binnen 4,5 seconden naar 100 km/h.

Nissan GT-R Nismo

Primeur op Rotterdams grondgebied is de komst van de Nissan GT-R Nismo: met 600 pk en 652 Nm de snelste GT-R tot nu toe. Het publiek kan hem zondag live in actie zien. En mocht je na het zien van de auto de Nismo willen kopen, houd dan rekening met een prijskaartje van minimaal 199.900 euro.