Nieuws/Lifestyle
922310
Lifestyle

Johnny Marr komt met nieuw album

Voormalig The Smiths gitarist Johnny Marr brengt een tweede solo-album uit. Zijn nieuwe plaat Playland verschijnt op 3 oktober en heeft een Nederlands tintje.

Op 3 oktober verschijnt Playland, het tweede solo-album van voormalig The Smiths gitarist Johnny Marr op ADA.

Het nieuwe album geproduceerd door Doviak, telt elf nieuwe nummers en is de opvolger van zijn succesvolle debuut The Messenger uit 2013. 

Volgens platenlabel Warner Music heeft het album dezelfde sfeer als zijn voorganger met scherpe, energieke post-punk songs, aangevuld met Marr’s karakteristieke gitaarsound, tot nadenken zettende lyrics en zelfverzekerde zang.

"Het is belangrijk om te klinken als je omgeving en op deze plaat hoor je Londen en Manchester. Het gevoel van de steden en zijn mensen komt terug in de muziek." aldus Johnny Marr.

Nederlands tintje

De titel Playland is geïnspireerd uit het boek ‘Homo ludens’ van de Nederlandse cultuurfilosoof en antropoloog Johan Huizinga die in 1938 het idee van de homo ludens (Latijn voor ‘spelende mens’) poneerde, een overtuiging waarin de mens vooral een spelend wezen is en dat de voorbode is voor culturele ontwikkeling.