Nieuws/Lifestyle
922452
Lifestyle

Cadillac wil sedan onder ATS

Cadillac wil een sedan onder de ATS lanceren, om te concurreren met de Audi A3 Sedan en de Mercedes CLA. Dat vertelt Uwe Ellinghaus, marketingbaas van Cadillac aan het Amerikaanse Car and Driver.

Groeisegment

In de VS begint de Cadillac ATS bij 33.900 dollar, terwijl de Audi A3 Sedan en de Mercedes-Benz CLA onder de 31.000 dollar beginnen. Die twee auto's zitten in het snelst groeiende segment van de Verenigde Staten. Reden voor Ellinghaus om serieus na te denken over een kleiner model. De marketingbaas wil de Duitsers niet op de voet gaan volgen. "Onze toekomst is achterwielaangedreven en in sommige gevallen vierwielaangedreven." De Duitsers, inclusief BMW,  hebben in de toekomst voornamelijk voorwielaandrijving. Toch heeft kiezen voor achterwielaandrijving ook zijn nadelen. "Als we de laagste prijs in het segment willen hebben, moeten we morgen nog voor voorwielaandrijving gaan. Dat gezegd hebbende, wat is de reden dat mensen over een paar jaar een Cadillac kopen, als alle Duitse concurrenten voorwielaandrijving hebben? Dat we - als we geluk hebben - de enige zijn met achterwielaandrijving in dit segment."

Herkenbaar

De volgende ATS moet iets groeien, om plaats te maken voor het kleinere model, geeft Ellinghaus aan. Het team denkt ook na over een 2+2 in plaats van een traditionele vierzitter. De achterbank is dan vooral bedoeld voor 'spontane trips van korte duur'. Ook moet de auto herkenbaar zijn als Cadillac met een lange motorkap en korte overhang. Het zal nog even duren voordat het zover is, eerst presenteert Cadillac nog de ATS-V, CTS-V, LTS en SRX. Reken dus op minimaal 2017.