Lifestyle/Reizen
932748033
Reizen

Hotel van de week: Panorama Dome

In Elspeet kun je overnachten in een iglo (en dat is een bijzondere ervaring!)

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Deze week: unieke Panorama Domes in Elspeet.

Slechts twee exemplaren zijn ervan in Nederland: op de camping bij hotel Mennorode in Elspeet vinden we de zogeheten panorama domes. Verscholen op een rustig stukje van de camping, waarvan een gedeelte is ingericht als glamping met ook luxe tenten, staan als het ware twee iglo’s, maar dan van pvc-tentdoek. Voorzien van ramen rondom en dus panorama-uitzicht over Kroondomein het Loo achter en op het met huppelende konijntjes bezette gras voor.

Eenmaal de deur opengeritst is het alsof je een knuffel krijgt, zo warm en gezellig. De sfeerhaard met ernaast een grote (nep)plant staat aan, de (nep)bontjes hangen over de twee rieten stoelen, een (nep)koeienvacht bedekt de houten vloer en de twee aan elkaar geschoven bedden staan met het voeteneinde naar het bos gericht. Gemoedelijk is het woord dat hier past.

Een kopje koffie is met het Nespresso-apparaat zo gezet, de kleine koelkast kan worden gevuld met lekkernijen. Eenmaal zittend in het designmeubilair op de houten plankieren die de dome omringen en met de zon door de hoge bomen schijnend, overvalt ons een gevoel van rust. Die overigens in de schemering licht wordt verstoord door het geritsel en uiteindelijk langslopen van een groot wild zwijn; de natuur is hier overal.

Helemaal wanneer we door het klaphekje achter de dome stappen voor een rondje hardlopen. De civilisatie is ver van ons, kleine zandpaadjes leiden ons door een divers en licht glooiend landschap van bos en heide, waarbij we soms over de regenplassen moeten springen; de dagen ervoor heeft het flink geregend.

Ook de eerste nacht in de dome is dat het geval, wat een gezellig getik op de iglo veroorzaakt. Het aanwezige elektrische kacheltje, de sfeerhaard en de grijze gebreide dekens die we uit de rieten mand vissen maken echter dat het niet koud is. ’s Ochtends staat er op de plankieren een gezellige picknickmand met uitgebreid ontbijt waar we ’s middags ook nog van kunnen lunchen, zo veel.

Douche en toilet bevinden zich op loopafstand in het gloednieuwe sanitaire gebouw, de zachte witte handdoeken en luxe doucheset lagen bij aankomst al op de bedden te wachten.

Op de camping, met zo te zien vooral vaste gasten, zijn ook fietsen te huren. Op een klein uurtje trappen liggen de Apenheul, Apeldoorn en in de achtertuin natuurlijk het prachtige Kroondomein Het Loo, waarop ook de mooiste routes zijn uitgezet. Gegeten kan er worden bij bijvoorbeeld het restaurant van hotel Mennorode; in de dome is weliswaar een kleine pantry, maar geen kookgelegenheid.

Na de regen van de vorige nacht is de zon volop doorgebroken en ligt de dome in volle glorie te schitteren. We laten ons nog een keer omarmen door de iglo. Of het nu regent of warm is: zo midden in de natuur slapen we beide nachten als een os. Of moeten we zeggen als een wild zwijn?

In ’t kort

Interieur

Natuurlijke materialen als hout, wol en riet, designmeubilair buiten. De andere dome heeft een iets andere inrichting, maar eveneens gezellig.

Service

Inchecken gebeurt via het bijgelegen hotel Mennorode, ook te bereiken in geval van vragen of nood.

Locatie

Midden in de natuur van de Veluwe met sanitair in de buurt.

Praktisch

De domes zijn het hele jaar te boeken, prijs per nacht vanaf 150 euro, beauglamping.nl