Nieuws/Lifestyle
932994
Lifestyle

Doek valt voor Lexus IS F

Het is over en uit voor de Lexus IS F. De sportsedan is met onmiddellijke ingang wereldwijd uit productie. Er komt een opvolger voor de sportsedan, al is dat een tweedeurs vierpersoons coupé.

Het afscheid van de IS F hing in de lucht. Niet alleen omdat Lexus de RC F heeft gepresenteerd en binnenkort in de verkoop neemt, de IS F is nog altijd gebaseerd op de vorige generatie IS. Hij dateert alweer van 2007. Sindsdien zijn er zo’n 11.000 stuks wereldwijd verkocht. Exact 59 exemplaren daarvan zijn door de Nederlandse importeur besteld.

F-label

Lexus geeft later dit jaar een vervolg aan het sportieve F-label, wanneer de RC F in de verkoop gaat. Net als de IS F heeft die vierpersoons coupé een 5,0 liter V8-motor. In de RC F is het blok goed voor meer dan 450 pk en 620 Nm. Daarmee troeft hij op papier de M4 van BMW al af, al krijgt de nieuwe Mercedes C 63 AMG een hogere motoroutput. Op termijn volgt er ook een vierdeurs F-model, maar dat wordt de GS F. Dat grotere sedanmodel krijgt de beschikking over dezelfde aandrijflijn.