Nieuws/Lifestyle
933818
Lifestyle

Lamborghini gaat meer Huracáns dan Gallardo’s bouwen

Lamborghini gaat fors meer exemplaren van de Huracán bouwen dan het van de Gallardo maakte. Het is de bedoeling dat er dagelijks 13,2 sportwagens de productielijn gaan verlaten tegen ’slechts’ tien Gallardo’s. En dat terwijl de productietijd van de Huracán langer is dan die van zijn voorganger.

Opvoeren

De Huracán doorloopt een langere productielijn dan de Gallardo, zowel wat tijd als aantal stations betreft. Toch zegt de sportwagenfabrikant dat het meer exemplaren kan vervaardigen dan van de Gallardo. De huidige capaciteit geldt voor de Huracán Coupé. Met de Spyder erbij zal Lamborghini de productie verder opvoeren. De Spyder laat zich anderhalf jaar op zich wachten. Verschillende klanten hebben de open tweezitter met softtop al in bestelling staan, ondanks dat de prijs van de sportwagen nog niet bekend is.

Sportcoupé

De productie van de Coupé is recent van start gegaan, maar de maximum capaciteit heeft de sportwagenbouwer nog niet bereikt. De bouw van de klantverkochte exemplaren begint binnenkort. De eerste kopers kunnen hun sportcoupé aan het einde van het derde kwartaal ophalen. Lamborghini heeft al 1.500 gefortuneerde kopers voor het nieuwste model. De meeste daarvan wonen in de Verenigde Staten en China. De levertijd bedraagt nu afhankelijk van de markt 12 tot 24 maanden.

Hoeveel Huracáns er in Nederland zijn verkocht, is niet exact bekend. Het gaat om een tiental exemplaren.

Van de Aventador bouwt Lamborghini momenteel vijf stuks per dag, die 12 productiestations passeren. Voor het topmodel bedraagt de wachttijd 18 maanden, zo geeft de fabrikant aan.