Lifestyle/Reizen
934362
Reizen

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Veel bezichtigen in Milaan

Mireille: „Wij zijn collega’s en vrienden. We hebben vaker samen stedentrips gemaakt: New York, Madrid. Ik was al van plan om naar Milaan gaan toen Falko zei: ’Ik wil wel mee’. Voor ons beiden wordt het de eerste keer in die stad. We houden van lekker eten en wijn drinken, dus dan zit je in Italië natuurlijk goed.

Verder gaan we luieren, van alles bezichtigen, veel lopen, veel zien. Ik vind het een fijn idee dat alles in Milaan redelijk dicht bij elkaar ligt. Als je steeds met bijvoorbeeld de metro moet reizen, zie je weinig van een stad zelf. De kathedraal willen we sowieso bekijken. We zijn van plan om helemaal naar boven te gaan om van het uitzicht te genieten. We hoorden over een middeleeuws wijkje, Navigli, waar we zeker een kijkje willen nemen. Voor de rest zien we het wel.

We hebben een mooi hotel met zwembad op het dak in Chinatown. Daar had ik zin in! In Madrid zaten we in een bezemkast. We vliegen al redelijk goedkoop, dus een luxe hotel kon er wel bij. Ik heb vorige week pas geboekt; dat gebeurt vaker. Zo besloot ik heel impulsief dat ik naar Amerika ging; een paar dagen later zat ik al in het vliegtuig. Onze werkgever is heel flexibel, dus als het kan, ben ik zo weg.”

Wie: Mireille Remijnse (43) en Falko van Soest (46), Amsterdam

Naar: Milaan, Italië

Accommodatie: VIU Hotel

Tijd: 3 dagen

Reden: stedentrip

Uit & Thuis 21-10. De man en vrouw zijn Mireille Remijnse en Falko van Soest. Zij gingen naar Milaan.

Uit & Thuis 21-10. De man en vrouw zijn Mireille Remijnse en Falko van Soest. Zij gingen naar Milaan.

Backpacken in Indonesië

’We werken allebei als verpleegkundige in een ziekenhuis en konden nu vrij krijgen. Buiten het hoogseizoen om is het ook goedkoper. We kennen elkaar al heel lang, van ons bijbaantje bij Albert Heijn, en waren al vaker met elkaar op vakantie geweest: jongerenvakanties naar Turkije en Bulgarije. Dit was de eerste keer backpacken en het was zó leuk. We hadden alleen de eerste en de laatste slaapplaats geregeld, de rest hebben we ter plekke gedaan. Dat was heel goed te doen en je krijgt echt luxe voor wat je betaalt.

We boekten steeds hele mooie homestays, slechts één keer een hostel. Als je eenmaal de luxe van een eigen kamer gewend bent, is zo’n gedeelde ruimte niet relaxed. Als je drie maanden weggaat, snappen we best dat je dat doet. Maar voor ons was dit gewoon een vakantie en dan wil je ook bijkomen.

De grootste aanraders vonden we fietsen in Ubud, surfen en snorkelen bij de Nusa Eilanden waar je manta’s kunt zien zwemmen. Canggu is een surfersplek met een relaxed sfeertje. Datzelfde sfeertje vind je in Uluwatu, waar prachtige stranden zijn. Het eten is er lekker en gezond. We hebben geen druppel regen gehad, alleen maar 30 graden, heerlijk! We willen zeker nog eens backpacken. Eerst maar weer sparen.”

Wie: Soraya van Vliet (22), Heerhugowaard en Charlotte van Beek (22), Amsterdam

Terug uit: Indonesië

Accommodatie: homestays

Tijd: 3 weken

Reden: backpacken

Uit & Thuis 21-10. De meiden zijn Charlotte van Beek en Soraya van Vliet die terugkwamen uit Indonesië.

Uit & Thuis 21-10. De meiden zijn Charlotte van Beek en Soraya van Vliet die terugkwamen uit Indonesië.