Nieuws/Lifestyle
936038
Lifestyle

Tesla onderbreekt productie Model S

Tesla ziet zich genoodzaakt de productie van de Model S stil te leggen. Het gaat om de bouw van de elektrische hatchback in de fabriek in Californië.

Robots

De productie van de Model S moet worden opgevoerd om aan de groeiende vraag te blijven voldoen. Vandaar dat Tesla 25 extra robots in de productielijn installeert. Het uitbreiden van de capaciteit en de productie van de auto gaan helaas niet samen, waardoor Tesla de komende twee weken geen enkel exemplaar in zijn fabriek te Californië zal maken. Na de productiepauze kan Tesla 25% meer auto’s bouwen. De investering bedraagt volgens het bedrijf maar liefst 100 miljoen dollar.

S en X

De Amerikaanse autobouwer maakt van de gelegenheid gebruik om de productielijn direct gereed te maken voor de Model X, de crossover waarmee het merk volgend jaar op de markt komt. De S en X zullen op dezelfde productielijn worden vervaardigd.

Exportgroei

Tesla heeft zich ten doel gesteld om dit jaar 35.000 exemplaren van de Model S te maken, dat is 56% meer dan vorig jaar. De toename komt voort uit de marktintroductie van het model in onder andere China, Groot-Brittannië, Japan en Australië.