Nieuws/Lifestyle
936093
Lifestyle

‘Volkswagen Group wordt Auto Union’

Verschillende hooggeplaatste functionarissen binnen de Volkswagen Groep zouden een naamswijziging van het concern overwegen, zo meldt het Australische GoAuto. Er gaan geruchten over de naam Auto Union.

#UPDATE Volkswagen heeft inmiddels gereageerd.

Overkoepelende naam

Volkswagen kan de berichten niet bevestigen. De naam Volkswagen Group geldt nu als overkoepelende naam van alle merken van het concern en dat zijn er heel wat. Onder de Volkswagen Group vallen Audi AG, Automobili Lamborghini, Bentley Motors, Bugatti Automobiles, Porsche AG, Ducati Motor Holding, Seat, Skoda Automobilova, Volkswagen Commercial Vehicles, Volkswagen Cars, Scania en MAN. Door het concern om te dopen naar Auto Union zou het bedrijf het merk Volkswagen loskoppelen van de bedrijfsnaam. Dat zorgt nu soms voor wat verwarring.

Historisch verantwoord

De stap zou ook historisch verantwoord zijn, aangezien Auto Union een vroegere naam was voor het huidige Audi, nu in handen van Volkswagen. In 1932 besloten de merken Audi, DKW, Horch en Wanderer om samen verder te gaan onder de naam Auto Union. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de productie van Auto Union stil. In 1949 werd die hervat. Concurrent Daimler Benz kocht in 1958 een aandeel van 87 procent in het bedrijf, maar werd uiteindelijk in 1964 uitgekocht door Volkswagen. Het logo van Auto Union, vier ringen, werd overgenomen door Audi.

Het is niet voor het eerst dat er gesproken wordt over een naamswijziging. In 2004 waren er ook geruchten dat Auto Union de nieuwe zou worden van Volkswagen Group.