Nieuws/Lifestyle
936164
Lifestyle

Na Nederland verdwijnt Volkswagen Eos ook in VS

De Nederlandse importeur van Volkswagen heeft de Eos al geruime tijd terug uitgezwaaid, de Amerikaanse vertegenwoordiger van het merk kondigt nu het einde van de open vierzitter aan. Volkswagen USA stopt eind dit jaar de levering.

Het einde van de Eos in Nederland had stilzwijgend moeten plaatshebben, maar Autovisie ontdekte het voortijdig vertrek van de CoupéCabriolet op de Nederlandse markt. De importeur zag geen brood meer in het model, sinds de fabrikant ook de Golf Cabriolet en Beetle Cabriolet in het gamma had.

Uitzwaaimodel

De Amerikaanse importeur laat het model niet stilzwijgend uitlopen. Het bedrijf kondigt een laatste actiemodel aan onder de alleszeggende naam Final Edition. Het uitloopmodel beschikt over lederen bekleding in twee kleuren en 18 inch lichtmetalen wielen als bonusmateriaal. De versie is tot eind dit jaar ginds verkrijgbaar.

De Volkswagen Eos is geen lang leven beschoren. De fabrikant geeft geen vervolg aan de CoupéCabriolet. Wanneer exact het laatste exemplaar in Portugal van de band rolt, is niet bekend. De auto is sinds 2005 leverbaar.