Nieuws/Lifestyle
939635
Lifestyle

Gratis water voor festivalbezoekers ID&T

Evenementenorganisatie ID&T heeft na een stortvloed aan klachten besloten om gratis kraanwater aan te bieden aan festivalbezoekers.

ID&T start met het aanbieden van gratis kraanwater aan bezoekers van diverse festivals, waaronder Welcome to the Future en Mysteryland.

Het doel is om op korte termijn bij alle ID&T evenementen water aan te bieden. Met dit initiatief wil ID&T een volgende stap in de verduurzaming van zijn evenementen zetten.

Op zaterdag 26 juli, tijdens Welcome to the Future, kunnen danceliefhebbers speciaal verkrijgbare waterzakken en bekers al kosteloos vullen bij de speciale waterbars op het terrein.Kwaliteit

Op de festivals worden voortaan speciale waterbars geplaatst, waar bezoekers bekers kunnen laten vullen met koel en gefilterd drinkwater. Dit kan gratis en ongelimiteerd, gedurende de hele dag.

"Het Nederlandse kraanwater is van hoge kwaliteit en komt altijd uit de buurt", vertelt Lisca Stutterheim. Zij is samen met Carlijn Lindemulder (Head of Sustainability) initiatiefnemer van het project. "Wij zijn hier erg enthousiast over! Door te kiezen voor een bron uit de buurt hoeft het door ons ook niet getransporteerd te worden of in flessen worden opgeslagen. Niet alleen de organisatie, maar ook de festivalgangers zelf dragen door dit initiatief bij aan een betere wereld. Water is tenslotte een primaire levensbehoefte, een mensenrecht en zou beschikbaar moeten zijn voor iedereen." Volgens Lindemulder heeft ID&T de ambitie om het kraanwaterproject uit te breiden naar andere festivals en op termijn ook naar de clubs.

Boos

Vorige maand stroomden er velen klachten binnen bij de organisatie van het Open Air Festival, nadat bijgevulde waterflessen door de beveilging werden afgepakt.