Nieuws/Lifestyle
939657
Lifestyle

BMW en Daimler werken aan draadloos laden elektrische auto's

Je elektrische auto opladen zonder hem in het stopcontact te pluggen? Als het aan BMW en Daimler ligt kan het in de toekomst. De bedrijven werken aan het productierijp maken van inductieve laders. Je hoeft je auto dan alleen nog boven een plaat in de vloer parkeren.

Het oplaadstation wordt in de vloer van bijvoorbeeld de garage geplaatst en als de speciaal daarvoor aangepaste auto hierboven parkeert, worden de accu's draadloos opgeladen. Dit verhoogt het gebruikersgemak, want er hoeft niet meer met kabels worden gewerkt. De bestuurder hoeft alleen zijn auto op de juiste plaats parkeren en dan op een knop in de BMW te drukken.

Snel

Deze manier van laden zou een rendement van 90% hebben. Er kan bij de introductie 3,6 kW door de lucht, al wordt er gewerkt aan een 7 kW systeem. De huidige testen tonen aan dat een aangepaste BMW i8 na twee uur alweer over volle accu's kan beschikken. Volgens de fabrikant zou het inductief laden ook buiten kunnen gebeuren en zou weer en wind geen invloed hebben op het systeem. Mocht er iets tussen het laadstation en de ontvanger in de bodem van de auto inkomen, dan wordt het proces automatisch uitgeschakeld.

S500 Plug-in Hybrid

Mercedes heeft aangekondigd de techniek te gaan testen met een testvloot van de de S500 Plug-In Hybrid, mawnneer de techniek daadwerkelijk op de markt komt, is nog niet duidelijk. De S500 Plug-In Hybrid komt in ieder geval in september op de markt. De auto kan 33 kilometer op puur elektrische kracht rijden.