Nieuws/Lifestyle
939973
Lifestyle

Leaseactie elektrische auto's slaat aan

Een campagne van Natuur & Milieu om elektrisch autorijden te bevorderen, lijkt vruchten af te werpen. Met een eigen leaseplan wil de organisatie elektrisch rijden aantrekkelijker maken en helpen om het aantal diesel- en benzineauto's terug te dringen.

Als eerste milieuorganisatie ter wereld biedt Natuur & Milieu sinds 2 maanden schone auto's aan. Particulieren en kleine ondernemers kunnen vanaf iets meer dan 400 euro per maand in een volledig elektrische Nissan Leaf rijden. Dinsdag waren er in totaal 340 aan de man gebracht. Dat is volgens de milieuclub ,,een zeer hoog aantal, zeker als je het afzet tegen de prognose voor de verkoop dit jaar: 2000 volledig elektrische auto's''.

Opmerkelijk

De organisatie noemt het opmerkelijk dat de verkoop van elektrische auto's in Nederland blijft toenemen, terwijl de auto's sinds begin dit jaar relatief duurder zijn geworden doordat belastingvoordelen zijn vervallen.

Met het leaseplan hoopt Natuur en Milieu het aantal gebruikers van een elektrische auto in Nederland in 2 jaar met 20 procent te vergroten tot 5000.