Nieuws/Lifestyle
939983
Lifestyle

Subaru bevestigt opvolger BRZ

Subaru heeft laten weten dat het gewoon samen met Toyota werkt aan de opvolger van de BRZ/GT86. Hiermee spreekt Yasuyuki Yoshinaga, baas van Subaru's moederbedrijf Fuji Heavy Industries, geruchten over een einde aan de samenwerking tussen Toyota en Subaru tegen.

Eerder stelde Tetsuya Tada, ontwikkelingschef van het model, dat een samenwerking met BMW wel eens tot de opties kan behoren. Volgens Yoshinaga is hier geen sprake van. "Het gaat om meer dan één generatie", verklaart hij tegenover Automotive News. Hij vertelt verder dat het zonder het volume van Toyota het voor Subaru niet rendabel is om de sportauto te verkopen.

Verkoop

De Subaru BRZ en Toyota GT86 zijn op technisch gebied identiek en onderscheiden zich alleen door kleine op cosmetische verschillen. Toyota verkoopt het model in Amerika onder de naam Scion FRS. Tot nu toe wist Toyota al meer dan 100.000 units te verkopen. Bij Subaru staat de teller op iets meer dan 30.000 verkochte exemplaren. Volgens jaar moet er een facelift van de auto verschijnen.