Nieuws/Lifestyle
941131
Lifestyle

Volkswagen ontkent overnameplan Paccar Trucks

Volkswagen heeft geen interesse in een overname van een Amerikaanse vrachtwagenproducent. De woordvoerder van de Duitse autobouwer doet het bericht af als "complete onzin".

Het zou om Paccar gaan, de fabrikant van onder andere Kenworth, Peterbilt en het Nederlandse DAF.

Oud-ceo Volkswagen

Topman van Daimlers bedrijfswagendivisie en oud-Volkswagen-topman Wolfgang Bernhard bracht het nieuws naar buiten dat VW op overnamepad in de trucksector is. Bernhard stelt dat zijn concurrent komend jaar een bod op de Amerikaanse vrachtwagenbouwer zal uitbrengen. De Daimler-hotshot heeft het nieuws van "serieuze, verschillende bronnen" vernomen, zo schrijft autovakblad Automotive News. Hij zegt zelfs dat het nieuws binnen de bedrijfstak algemeen bekend is.

Noord-Amerika

Volkswagen heeft al het Duitse MAN en het Zweedse Scania onder zijn hoede. Maar de twee merken richten zich voornamelijk op de Europese markt. In Zuid-Amerika opereert Volkswagen onder eigen merk. Wil Volkswagen ook op Noord-Amerikaans grondgebied, wat de grootste vrachtwagenmarkt ter wereld is, voet aan de grond krijgen, dan zou het een overname moeten doen. Paccar behoort tot de mogelijkheden.

Toekomst DAF

Lijft Volkswagen inderdaad Paccar in, dan krijgt het ook DAF in handen. Volgens een analist van de ISI Group in Londen kan Volkswagen echter niet DAF handhaven, aangezien het concern in Europa al MAN en Scania in de familie heeft. De persoon beweert dat DAF dan mogelijk wordt afgestoten aan CNH International, de fabrikant van Iveco.