Nieuws/Lifestyle
941139
Lifestyle

Mitsubishi dumpt elektro-auto

De vanafprijs van de Mitsubishi i-Miev is met onmiddelijke ingang teruggebracht tot 19.990 euro en daarmee is de verkoopprijs van de elektro-auto in de afgelopen drie jaar met maar liefst 40% verlaagd.

Voor de kopers van de i-Miev is de prijsverlaging erg vervelend, want hun Mitsubishi is nu plotseling fors minder waard geworden. In Nederland gaat het om slechts 131 bezitters van de elektrische hatchback. Dit jaar is er nog geen één geregistreerd.

Straatstenen

Dat de i-Miev in Nederland nauwelijks aan de straatstenen is kwijt te raken komt door de beperkte vraag naar elektro-auto's. Bovendien ondervindt de benjamin van de Mitsubishi-familie sterke concurrentie van de Nissan Leaf, die -tot de prijsaanpassing- voor minder kost en ruimer en groter is.

De i-Miev laat het niet alleen in Nederland afweten. Wereldwijd blijven de verkoopcijfers achter op de verwachtingen. Daarbij speelt onder andere de hoge Yen een belangrijke rol, claimt Mitsuibishi. Door de hoge koers ligt de prijsstelling van de elektrische stadsauto ook hoog. Feit is dat de Europese autokoper nog niet op een elektrische auto zit te wachten, zolang die door overheden niet fors gesubsidieerd wordt.