Nieuws/Lifestyle
941314
Lifestyle

Onzekere toekomst Hyundai Veloster

De Hyundai Veloster brengt niet het succes wat de fabrikant ervan had verwacht. Afgelopen jaar zijn er slechts 60.000 stuks verkocht tegen een verwachte 100.000 units. De autobouwer twijfelt dan ook over de toekomst van de asymetrische hatchback.

De verkoopcijfers liggen wereldwijd lager dan verwacht en vooral op de belangrijkste afzetgebieden voor de Veloster. Amerika, Europa en ook de thuismarkt Zuid-Korea laten het afweten. In het thuisland werden vorig jaar 3.000 stuks van Hyundai's hatchback afgezet. De autobouwer rekende op een jaarverkoop van 18.000 units. De Nederlandse importeur is al gestopt met de verkoop van de hatchback.

Twijfelachtig

Hyundai wil de Veloster nog ruim twee jaar bouwen. Of er een vervolg aan wordt gegeven, is op dit moment twijfelachtig. Een deel van het management is er, gezien de verkoopvolumes, geen voorstander van. Het andere deel ziet de Veloster als een goede imagebuilder en ziet graag een tweede generatie verschijnen.

Facelift

De Veloster is sinds 2011 leverbaar. Het model debuteerde met een 140 pk sterke 1.6-viercilinder benzinemotor. Een dik jaar later arriveerde een de Turbo, die in Europa 186 pk en in de Verenigde Staten 204 pk levert. Komend jaar voert Hyundai een facelift door, waarbij voor- en achterzijde onder handen worden genomen.