Nieuws/Lifestyle
941433
Lifestyle

Voor u gevonden: Mitsuoka Viewt

Een wat? Deze auto heeft de amusante eigenschap toeschouwers tijdens de Autovisie Cars & Coffee XXL en het Youngtimer event in Ulft volledig in verwarring achter te laten.

De eerste indruk als de Mitsuoka van veraf aan komt rijden is dat er een Jaguar MK2 nadert. Dichterbij gekomen lijkt er echter een en ander te mankeren aan de proporties, maar pas als je er naast staat valt het kwartje. Dit is geen Jag, maar een nederige Nissan Micra! Smal, hoog en minstens een kwart kleiner dan het origineel. Maar dan wel met een typisch Engelse voor- en achterzijde. Als er nu nog steeds twijfel blijft bestaan over het merk zorgen de plastic wieldoppen er wel voor dat die volledig wordt weggenomen.

Fenomeen

Mitsuoka is zo'n typisch Japans fenomeen dat normale serieauto's 'verfraait' met een klassiek Brits uiterlijk. De Viewt, op Micra-basis, is al jaren een constante in het modellenprogramma, maar ook grotere Japanse modellen van verschillende merken krijgen de 'behandeling', en zelfs de Mazda MX-5 is niet heilig. Deze krijgt door de creatieve japanners een Morgan-achtig uiterlijk aangemeten. Lange tijd heeft er zelfs een bizarre supercar met slangachtig uiterlijk in het aanbod gezeten, de Orochi.

1996

Dit exemplaar van de Viewt is van bouwjaar 1996, heeft net een ton op de klok en word aangeboden door figarospecialist.nl. Voor 5.499 euro tovert deze youngtimer een permanente glimlach op je gezicht. Maar dan moet je het geen probleem vinden om voortdurend verwarde mensen te woord te staan.