Nieuws/Lifestyle
942059
Lifestyle

Orderboeken voor Opel Adam Rocks geopend

De levering start pas in oktober, maar de Opel-dealers openen nu al de orderboeken voor de Adam Rocks. Dat is mogelijk, want Opel heeft stilzwijgend de prijzen van de stoere Adam-telg bekend gemaakt.

De voordeligste Adam Rocks staat voor €17.995 in de showroom. Voor dat bedrag maakt de dealer de 1.0 Turbo-versie rijklaar, meer smaken zijn er ook niet. Het type beschikt over 90 pk, maar voor de liefhebbers levert Opel ook een 115 pk-uitvoering. Voor 25 pk extra dient maar liefst 1.500 euro extra te worden afgerekend. Overigens is die 1.0 Turbomotor spiksplinternieuw. De krachtbron debuteert in de Rocks en is per direct ook voor de andere Adam-modellen verkrijgbaar. De motor brengt de Adam in 11,9 seconden van stilstand naar 100 km/h. De top bedraagt 180 km/h. Volgens Opel consumeert de driecilindermotor, die ook in de Corsa komt te hangen, 4,5 liter per 100 km gemiddeld.

Jam plus

De Adam Rocks deelt zijn uitrusting met de € 15.395,- kostende Jam-versie. De lijst is echter aangevuld met zaken als climate control, zichtbare uitlaateindstukken, 17 inch lichtmetalen wielen in Swiss Blade-design, een achterspoiler, een radio/CD-speler met USB-aansluiting en bluetooth-systeem. Uniek voor de Rocks zijn de 1,5 cm toegenomen bodemvrijheid, stoffen vouwdak, chromen sierstrips rond zijramen en langs de daklijn, wielkastverbreders en de bumperpartij die hem 5 cm langer maakt.