Nieuws/Lifestyle
957813792
Lifestyle

Felix met smaak

Dag van ijs

Opeens is het de ’Week zonder vlees’. Net zoals het opeens de ’Maand zonder drank’ is. Of de ’Dag van het ijs’. Geloof je me niet? 24 maart is de dag van het zelfgemaakte ijs. Omdat ik iets heel boos over die weken zonder vlees en maanden zonder drank wilde zeggen, en om mijn argument kracht bij te zetten, bedacht ik: er zal zelfs wel zoiets geks als een ’Dag van ijs’ zijn. Dus tik ik ’internationale dag van het ijs’ in en daar is die dan. Het bestaat.

Er is wel een kanttekening, het is niet ’dag van het fabrieksijs’, het is de ’Dag van het ambachtelijk gemaakte ijs’. Nu fantaseer ik maar wat, maar zou dat te maken kunnen hebben met feit dat vroeger eind maart de ijssalons weer opengingen? Dan kwamen de Italianen terug als ze dachten dat de ergste vorst hier wel weg zou zijn.

Wat ik wilde zeggen is dat de ’Week zonder vlees’ en de ’Maand zonder drank’ op gevaarlijke drammerij begint te lijken. Maar nu ik er over nadenk is het heel goed. Supermarkten hebben vlees trouwens allang opgegeven. Ze kunnen er namelijk niets meer aan verdienen. Nee, juist bij namaakvlees rinkelt de kassa!!! En een maand zonder drank? Pfff, ik heb vier jaar zonder drank gedaan, simpel.

Maar wat we echt nodig hebben is ’Het JAAR van het ambachtelijke ijs’. Verplicht, iedere dag ijs.

[email protected]