Nieuws/Lifestyle
957849
Lifestyle

Nationale Auto8Daagse

Autovisie met lezers op bezoek bij Ford-fabriek in Keulen

De auto is zo vanzelfsprekend geworden dat niemand er bij stil staat hoe die eigenlijk gebouwd wordt. Afgelopen dinsdag konden 20 lezers van Autovisie/De Telegraaf dankzij Ford juist dat ontdekken. Zij konden met de Nationale auto8daagse lezersreis een kijkje nemen in de Ford-fabriek in Keulen.

Uitgebreid

Die fabriek werd in 1931 gebouwd en in de jaren erna steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig rolt daar de Fiesta van de band. Dagelijks zien zo’n 1800 Ford Fiesta’s er het levenslicht en deze zijn bedoeld voor nagenoeg alle landen waar het model geleverd wordt. Zo lopen de links en rechts gestuurde modellen achter elkaar over de band.

Ford Classic Center

De lezers kregen het hele proces te zien, vanaf de rol staal tot het moment dat de auto op eigen kracht van de band gereden wordt. De bouw van een exemplaar neemt ongeveer 13 uur in beslag. Als kleine toegift werden de deuren van het Ford Classic Center voor het selecte groepje geopend. Hier staan zo’n 60 auto’s uit de geschiedenis van het merk die worden gekoesterd en ingezet voor diverse klassieker evenementen.