Nieuws/Lifestyle
957876
Lifestyle

Tim Knol: 'Oerol is hoogtepunt'

Tim Knol geeft deze week verschillende optredens op Oerol, een festival waar hij naar eigen zeggen altijd erg naar uitkijkt. "Het is hier erg mooi, dat komt natuurlijk door het eiland, maar de locaties waar je mag spelen zijn ook heel bijzonder."

De sfeer op het eiland is volgens Tim altijd erg fijn en ontspannen. "Het publiek staat hier echt 'aan', ze willen heel graag mooie muziek horen. Op andere plekken moet ik daar nog wel eens voor vechten, maar dat hoeft hier niet." Daarnaast zorgt de combinatie muziek en theater volgens Knol voor een bijzondere sfeer. "Na een zwaar stuk hebben mensen zin in muziek en kunnen ze lekker los gaan." "Ik speel er nu voor de vierde keer op rij", vervolgt de zanger die dus volgend jaar een jubileum viert. "Natuurlijk ben ik er dan weer bij."

Tim heeft dit jaar, tot nog toe, helaas niet veel optredens kunnen zien. "Ik heb gewoon geen tijd." Dinsdagavond trad hij op, woensdagavond staan er twee shows op het programma en donderdag ook weer. "Woensdag sta ik eerst alleen op het podium en daarna speel ik als gitarist mee met de jongens van Tangerine. Dat vind ik leuk om te doen. En als het hen bevalt dan gaan we dat misschien wel vaker doen."

Soldier On

Tijdens zijn shows speelt Tim vooral muziek van zijn laatste album Soldier On, dat kwam in november uit. "Ik ben nu druk met een punkbandje The Miseries. Met hen ga ik een cd'tje maken", vertelt Tim. Een nieuw eigen album laat nog even op zich wachten. "Daar ga ik lekker de tijd voor nemen, ik wil namelijk dat het heel erg goed wordt. Ik voel geen druk van de platenmaatschappij, dus als het twee jaar duurt, vind ik dat niet erg."

Hoewel Tim natuurlijk uitkijkt naar zijn optredens op woensdag, is zijn dag pas echt geslaagd als Oranje het goed doet tegenover Australië. "Dat ga ik absoluut kijken. Hier in een café op het eiland. Ik hoop gewoon heel erg op winst. Ik speel gelukkig na de wedstrijd", aldus Knol. "Ik hoop dan wel dat ze winnen, dan is mijn optreden beter", lacht Tim.