Nieuws/Lifestyle
957920
Lifestyle

140 pk voor 1.0 EcoBoost in Ford Fiesta

Ford introduceert een 1,0 liter driecilinder EcoBoost-turbomotor met 140 pk. Het is de krachtigste 1,0 liter driepitter van Ford tot nu toe. Hij debuteert in de Fiesta Red and Black Edition.

Kalibreren

De 1.0 EcoBoost werd tot voor kort geleverd met 100 of 125 pk. Daar komt nu een 140 pk sterke versie bij. Het blok levert 180 Nm trekkracht. Het hogere vermogen is bereikt door de turbocharger, intercooler en gasrespons opnieuw te kalibreren. Het gemiddelde verbruik bedraagt in de Fiesta met handgeschakelde vijfbak 4,5 l/100 km, goed voor een CO2-emissie van 104 g/km.

De Fiesta Red en Black Edition zijn de eerste modellen waarin Ford start met het leveren van de 140 pk sterke driepitter. De Fiesta snelt in 9 tellen naar de 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 201 km/h.

Rode/zwarte details

De Red is beschikbaar in Race Red in combinatie met glanzen zwarte details. De Black is Panther Black van kleur en heeft rode details. Beide versies hebben sportiever bumperwerk, een subtiele achterspoiler en 16 of 17 inch lichtmetaal. Binnenin treffen we een glanzend zwarte middenconsole en deurhendels aan, maar ook een met leder bekleed sportstuur. Verder geeft Ford de hatchback sportophanging, andere schokdempers en een stijvere achteras.

De levering start later dit jaar. Prijzen worden eveneens in een later stadium vrijgegeven.