Nieuws/Lifestyle
957999
Lifestyle

Warrige feeksenstrijd

Filmrecensie | Heksen bestaan niet

undefined

Voor heksen hoef je helemaal niet bang te zijn, ze hebben juist het beste met ons voor. Tenminste, op één na. In het Nederlandse kinderavontuur Heksen bestaan niet moeten vier goede heksen de wereld behoeden voor de machtige Concuela. De 13-jarige Katie – die naast dansen ook onbewust heel goed kan toveren – zou wel eens uitkomst kunnen bieden.

Bijster origineel is dat verhaal misschien niet, maar dat zal de jeugdige kijkers niet veel uitmaken. Die kunnen hun hart ophalen met mooie special effects en de met zichtbaar plezier spelende Leontine Borsato, als de valse heks die het plan heeft om de wereld in eeuwige duisternis te hullen.

Wat wel stoort is dat regisseurs Aramis Tatu en Adel Adelson zo warrig tussen scènes heen en weer springen. Het ene moment rent Katie over straat, het andere moment is ze thuis, dan weer in het bos. Intussen schakelt Heksen bestaan niet nog tussen het heksenkasteel, Katie’s ouders, een pestkopje op de dansschool, een hulpje van de goede heksen en twee handlangers van de slechte heks. Zeker voor de jonge kijkers zou dat nog wel eens verwarrend kunnen worden.