Nieuws/Lifestyle
958002
Lifestyle

Broadway-hit wordt speelfilm

Filmrecensie | Jersey Boys

Wees niet getreurd wanneer Jersey boys in ons land over een maand definitief uit het theater verdwijnt. De verfilming van Clint Eastwood is een mooie vervanger. Vooral muziekliefhebbers worden op hun wenken bediend.

Voor zijn bewerking van de hitmusical over muziekgroep The Four Seasons bleef Eastwood dicht bij de basis: drie van de vier titelvertolkers waren eerder al op het Amerikaanse toneel te zien. John Lloyd Young, die een Tony-award won voor zijn rol als frontman Frankie Valli, mag dus ook nu zijn loepzuivere falsettostem ten gehore brengen. Dat komt extra goed tot zijn recht doordat Eastwood zijn acteurs alles live op de set liet zingen.

De optredens in de film geven daarmee een pure, ongepolijste indruk.Op emotioneel vlak is Jersey boys helaas minder pakkend. In het waargebeurde verhaal, over vier straatjongens die uitgroeien tot een van de populairste popgroepen van de jaren 60, wordt wel tijd uitgetrokken om personages beter uit te diepen, maar echt indruk maken doet het niet. Het acteerwerk is bij een aantal acteurs soms toneelmatig (niet geheel verrassend gezien hun achtergrond) en er wordt te makkelijk over dramatische momenten heen gestapt.

Maar Jersey boys blijft een musical, dus mag het Eastwood ook niet al te kwalijk worden genomen dat hij een luchtige en energieke toon wil vasthouden. Uiteindelijk draait het om de muziek, en dat zit hier wel goed. Fabian Melchers