Nieuws/Lifestyle
958007
Lifestyle

Koreaanse student ontwerpt Qoros 9 Sedan

De 29-jarige Koreaanse designstudent Jihoon Seo heeft voor zijn afstudeerproject van zijn studie aan de Coventry’s University’s School of Art and Design een Qoros voor het jaar 2020 ontworpen. Het resultaat is deze Qoros 9 Sedan Concept.

Vijf maanden

Seo mocht vijf maanden lang stagelopen bij het Qoros Design Team. De opdracht was om een luxe sedan te ontwerpen die Qoros rond 2020 zou kunnen introduceren met als doelgroep ‘40 tot 50 jaar oude professionals die wonen en werken in moderne, grote steden.’ Tijdens het ontwerpen van de auto kreeg Seo hulp van de Brit Tim Pilsbury, senior manager van de Qoros design studio in Shanghai. Na maanden werk werd er uiteindelijk een kleimodel gebouwd (1 op 4,5).

Geen zijspiegels

De Sedan is strak qua vorm en heeft vrij abrupt afbuigende hoeken. Een trapeziumvormige grille met chromen omlijsting en fraaie LED-Xenon koplampen domineren het front. Aan de achterzijde zien we drie horizontale led-strips. Zijspiegels ontbreken. Seo heeft gebruik gemaakt van high-definition camera’s die verwerkt zijn in de richtingaanwijzers net onder de a-stijl. Rollen doet de 9 Sedan Concept op 19 inch lichtmetaal.