Nieuws/Lifestyle
958033
Lifestyle

Rijdend prototype Infiniti Q50 Eau Rouge naar Goodwood

Infiniti neemt een rijdend prototype van de Q50 Eau Rouge mee naar het Goodwood Festival of Speed. Het is voor het eerst dat het grote publiek de rappe uitmonstering in actie kan zien én horen.

Hill Climb

Het verhaal van de Q50 Eau Rouge begon op de Detroit Motor Show eerder dit jaar. Het ging toen nog puur om een conceptmodel zonder aandrijflijn. In Genève werd een krachtbron toegevoegd: een 568 pk en 600 Nm sterke twinturbo 3,8 liter V6 uit de Nissan GT-R. Nu is het tijd voor een rijdend debuut. Als podium neemt Infiniti de fameuze Goodwood Hill Climb tijdens het Goodwood Festival of Speed dat van 27 tot en met 29 juni plaatsvindt.

Groen licht

In de aankondiging noemt Infiniti dat het merk officieel nog geen groen licht gegeven heeft voor de Q50 Eau Rouge, maar dat het wel blijft luisteren naar de feedback van potentiële klanten. Aan de andere kant heeft Infiniti-topman Johan de Nysschen al aangegeven dat hij druk zet achter het Q50 Eau Rouge-project. Hij wil graag dat de sportsedan er gaat komen en acht de kans vrij groot dat hij er ook komt. “In het algemeen verloopt de ontwikkeling vrij soepel, maar er moet nog veel werk gedaan worden”, zegt hij. De Q50 Eau Rouge komt op z’n vroegst in 2015.