Nieuws/Lifestyle
958036
Lifestyle

Aandrijflijn Q50 Eau Rouge ook voor meerdere Infiniti’s

Infiniti-topman Johan de Nysschen zet druk achter het Q50 Eau Rouge-project. ‘Als we eenmaal de technische haalbaarheid van het project bewezen hebben, kunnen we de techniek in meerdere modellen toepassen”, aldus De Nysschen.

'Minimaal drie'

Volgens de Infiniti-baas gaan we de 568 pk en 600 Nm sterke twinturbo 3,8 liter V6-motor uit de Nissan GT-R in ‘minimaal drie andere modellen terugzien’. “Je kunt denken aan een snelle coupé en een luxueuze high performance vierzitter. Voor mij is het logisch dat we iets doen met de nieuwe Q60”, zegt De Nysschen. En laat de Q60, die in 2015 op de markt komt, nu net een coupé zijn.

Soepel

Infiniti werkt allereerst nog aan het Q50 Eau Rouge-project. In het ontwikkelingsproject houden technici zich nu vooral bezig met de schakelsnelheid van de zeventraps automaat met dubbele koppeling en de manier waarop de transmissie samenwerkt met de motor. “In het algemeen verloopt de ontwikkeling vrij soepel, maar er moet nog veel werk gedaan worden.”

Laag volume

Grote aantallen verwacht het merk niet van de Q50 Eau Rouge te gaan verkopen. “We moeten rekening houden met 250 tot 500 units per jaar. Dat is een laag volume. En we hebben naar alle waarschijnlijkheid een levenscyclus van slechts twee jaar.” Infiniti houdt in het business plan rekening met het feit dat het geld moet toeleggen op de Eau Rouge, want met een beperkte oplage en een relatief hoge vraagprijs is een hoge winstmarge beperkt.

2015

Nissan luxemerk verwacht de auto voor ongeveer 100.000 dollar aan te kunnen bieden. Ten opzichte van de concurrentie is dat aanzienlijk duurder. Zo kost een nieuwe M3 in de Verenigde Staten met wat opties tussen de 70.000 en 80.000 dollar. Een rappe uitmonstering van de Q50 verschijnt op z’n vroegst in 2015 op de markt.