Nieuws/Lifestyle
964944
Lifestyle

Samen en alleen

Filmrecensie| Parts of a family

De ouders van documentairemaker Diego Gutiérrez wonen na ruim vijftig jaar huwelijk nog altijd samen in hun prachthuis. Maar daar is ook meteen alles mee gezegd. In het portret dat hij van hen maakte, verschijnen Gina en Gonzalo slechts sporadisch samen in beeld. Parts of a family laat zien dat een sprookjeshuwelijk niet altijd ’en ze leefden nog lang en gelukkig’ als uitkomst heeft.

Los van elkaar vertellen vader en moeder over hun relatie, die ooit begon met vurige passie maar inmiddels wordt gedomineerd door humeurige opmerkingen en lange stiltes. Gina en Gonzalo zitten ieder hun eigen leven uit; zij kijkt vooral met weemoed terug op haar jonge jaren, hij probeert zijn resterende tijd nog te vullen met leuke dingen. Maar eenzaam zijn ze intussen allebei.

En toch is het echtpaar nog altijd bij elkaar. Misschien bewijst dat wel dat er ergens onder die treurnis ook nog toewijding zit. Hoe het ook mag zijn, Gutiérrez en zijn ouders laten zien dat liefde ook een nare kant heeft, vol met verdriet en teleurstellingen. Een oprecht portret, dat de documentairemaker een Gouden Kalf opleverde.

F.M.