Nieuws/Lifestyle
965785
Lifestyle

In beeld: Audi TT Roadster

De nieuwe generatie Audi TT is klaar voor de aanval. De Coupé-variant liet zich afgelopen maart al op de autoshow in Genève zien. Dit is de Roadster.

Het gaat hier om een computerillustratie. Laten we eerlijk zijn, na het zien van de Coupé is het niet moeilijk meer om ons voor te stellen hoe de softtopversie eruit komt te zien. De twee eerdere edities geven een prima inzicht in hoe Audi over de open tweezitter denkt. Dus, een linnenkap, vol-automatisch te bedienen en een glazen achterruit met verwarming. Achter de voorstoelen komen weer twee rolbeugels te staan.

Ook als TT-RS

De technische basis wordt wederom gelegd door de Coupé, zij het dat de bodemplaat voor de open variant is versterkt. Het motorische deel is identiek aan de gesloten broeder. Dat betekent dat er bij de marktintroductie keuze zal zijn uit een 2,0 liter benzineblok met 230 pk en een oliegestookte 2.0 TDI met 184 pk. De Roadster komt bovendien direct ook als TTS met een 2,0 liter TSI-benzinemotor en 310 pk. De aanduiding RS laat voor de Roadster -net als voor de Coupé- nog even op zich wachten. Dat model krijgt als vanouds een vijfcilinder onder de kap. De 2.5-turbomotor zal minimaal 360 pk.

De TT Coupé trapt eind dit jaar af. De Roadster komt in 2015.