Nieuws/Lifestyle
966031
Lifestyle

Orderboeken Pagani Huayra laten zich goed vullen

De Italiaanse sportwagenbouwer Pagani is flink aan het uitbreiden. Naast het uitgeven van geld aan nieuwe productiefaciliteiten komt het geld ook binnen dankzij de komst van de nieuwe Huayra.

De sportwagenfabrikant heeft bijvoorbeeld al meer dan 85 orders mogen ontvangen voor de Huayra. "In 2012 zien 25 Huayra's het levenslicht, in 2013 volgen er nog eens 40. De eerste afleveringen hebben plaats in april", zegt Alberto Giovanelli, hoofd verkoop bij Pagani Automobili. Voor een Amerikaanse introductie van de nieuwe Huayra deden zich in het derde kwartaal van vorig jaar enkele problemen voor. De sportwagen mocht namelijk het land niet in door het ontbreken van geavanceerde airbags. Dat is gelukkig nu opgelost. "De Huayra is met veel interesse ontvangen. De eerste exemplaren aangepast naar VS-eisen worden afgeleverd in 2013", aldus Pagani. Dit jaar rondt het merk ook de bouw van de spectaculaire Zonda R af. Het merk bouwt er nog 5 á 1,4 miljoen euro (ex belastingen), waarmee het productieaantal eindigt bij 15 stuks.

TE KLEIN

In 2012 wil de exclusieve autobouwer van supercars ook beginnen met de productie van auto's in de nieuwe fabriek in Modena. De faciliteit in het Italiaanse dorpje San Cesario sul Panaro is namelijk te klein geworden door de toenemende groei van het merk. Met name de R&D-afdeling zal groeien zodat er meer gericht kan worden op de ontwikkeling van geavanceerde composietmaterialen. Dat Pagani daar vol op inzet, bleek al door de presentatie van de Huayra Carbon Edition op Genève.

Pagani is eveneens groeiende wat betreft het aantal dealers. In 2012 en 2012 kwamen er dealers bij in Chili, Saoedi-Arabië, Singapore, Thailand, Engeland, Los Angeles, Miami en San Francisco.