Nieuws/Lifestyle
966051
Lifestyle

Supercarbouwer Gumpert failliet

De supercarbouwer liet in maart nog weten dat het een doorstart zou maken. Die doorstart bleef uit en nu, een half jaar later, is Gumpert failliet.

Nieuwe modellen

Gumpert werd in 2004 opgericht door ex-Audi motorsportbaas Roland Gumpert. Het bedrijf bouwde de Apollo, een racewagen die ook geschikt was voor de openbare weg. Ongeveer een jaar geleden vroeg Gumpert insolventie aan. Het bedrijf kampte met tegenvallende vraag en bouwde daardoor niet genoeg auto's. Maar even later kwam er nieuwe hoop: er was namelijk weer een auto verkocht. Tijd voor een doorstart in maart dus. Weer een persbericht vol met positieve kreten. Er zou dit jaar zelfs een groot evenement komen waar nieuwe modellen zouden worden gepresenteerd, maar dat bleek niet helemaal waar te zijn.

Schuld

De 19 overgebleven werknemers zijn ontslagen en de productie werd in juni al gestaakt. De ruimte waar de auto's in elkaar werden gezet staat te huur. Mocht je nog wat inboedel van het failliete bedrijf willen kopen, dat kan. De complete inventaris wordt binnenkort geveild. De schuld die met het verdwijnen van het merk open blijft staan is 1,7 miljoen euro.