Nieuws/Lifestyle
966053
Lifestyle

Aantal orders neemt gestaag toe

Officieel: Gumpert blijft bestaan

Het verhaal van Gumpert is zoals Autovisie al eerder schreef nog niet voorbij. De Duitse sportwagenbouwer laat dat zojuist officieel weten. De toekomst van het merk was enkele maanden geleden nog onzeker nadat Gumpert genoodzaakt was een insolventieaanvraag de deur uit te doen vanwege te weinig orders.

ORDERLIJST LANGER

"De insolventieaanvraag begon op 16 oktober. Slechts een paar dagen later werd er weer een auto verkocht. Nu is de orderlijst nog langer waardoor we op een gezonde manier onze werkzaamheden voort kunnen zetten", zo laat Gumpert weten.

GROTER NETWERK

"Het volgende kwartaal verwachten we vier tot vijf auto's te verkopen", aldus managing director Roland Gumpert. Het dealernetwerk van Gumpert is uitgebreider dan voorheen. Er kunnen nu ook orders vanuit Japan, China, Turkijke en het Midden-Oosten worden geplaatst.

GESPREKKEN

Er worden nog gesprekken gevoerd met potentiële investeerders. De sportwagenbouwer laat weten dat de vraag naar de Apollo groot is. "We geloven erin dat we een nieuwe investeerder zullen vinden en dat we de 25 banen in Altenburg kunnen redden. Er is nog steeds een plaats in de markt voor een onafhankelijke sportwagenbouwer."