Nieuws/Lifestyle
966055
Lifestyle

Deur Gumpert Tornante op een kier

Vorig jaar presenteerde Gumpert de Tornante in Genève. Hoe het daarmee zit? Oprichter Roland Gumpert geeft antwoord.

"Er zijn klanten voor de Tornante, we kunnen daarom overwegen hem in een gelimiteerde oplage te bouwen. Maar na overleg met onze investeerder hebben we besloten het Tornante-project op een lager pitje te zetten en ons volledig te richten op de Apollo. De Tornante voldoet nu simpelweg niet aan de eisen die we stellen aan onze auto’s. Maar wees gerust: in de toekomst komt er een Tornante die wél past binnen onze merkfilosofie.”

WOEDEAANVAL

Twee modellen presenteerde Gumpert in Genève. Naast een Apollo R (mag niet de weg op) stond er ook een Apollo Enraged. Slechts drie exemplaren worden er wereldwijd gebouwd die voor 660.660 euro (zonder belastingen) per stuk de fabriek in het Duitse Altenberg mogen verlaten. De cijfers? De Twin-Turbo 4.2 V8 levert 780 pk en 920 Nm. Daarmee snelt de 1175 kilo lichte supercar met behulp van een zevenbak in 2,9 seconden naar de 100 (0-200: 8,7 sec.). De topsnelheid ligt rond de 330, al is dat afhankelijk van de versnellingsverhoudingen.

Volgens oprichter Roland Gumpert gaan de meeste exemplaren van de Apollo naar het buitenland. “60 procent van de auto’s exporteren we. Naast Europa vinden we ook kopers in het Midden-Oosten en China.”