Nieuws/Lifestyle
966057
Lifestyle

Extreme drieling: Gumpert Apollo Enraged

Gumpert heeft een bijzonder zeldzame versie van de Apollo meegenomen naar de autoshow in Genève. Van de Apollo Enraged gaat de Duitse fabrikant slecht drie exemplaren bouwen.

Het gaat dan ook om een bijzonder krachtige auto. De speciale Apollo peutert 780 pk en 920 Nm uit de 4,2 liter twinturbo V8 en met een gewicht van slechts 1175 kilo resulteert dat in een sprint naar de honderd in 2,9 seconden. Van 0 naar 200 kilometer per uur duurt slechts 8,7 seconden. De topsnelheid ligt rond de 330 kilometer per uur, maar dat hangt nog af van de versnellingsbak verhoudingen.

Zoals gebruikelijk bij Gumpert is weer alles aan de auto naar smaak af te stellen. De zeventraps versnellingsbak heeft twee standen, de rijhoogte kan variëren tussen 40 and 120 mm en ook de ophanging is aan te passen. Ondanks al deze race-aanpassingen, mag je met deze extreme bolide gewoon de openbare weg op.

De Gumpert is niet alleen een hardcore racer, want het interieur is opvallend rijk uitgerust. Zo is er navigatie, een dvd-speler, climate control en een achteruitkijkcamera. Zittend in de met alcantara beklede cockpit wijzen de vierpunts gordel en het brandblussysteem toch op de gevaren die kunnen worden losgelaten met de grote krachten die zich onder het gaspedaal bevinden.